Leukste winkels en warenmarkt in Groningen

woensdag 23 maart 2016

Leukste winkels en warenmarkt in Groningen

Groningen viel afgelopen tijd meerdere malen in de prijzen: Ariola Delicatessen in de Folkingestraat werd verkozen tot ‘Leukste winkel van Nederland’, kinderkledingzaak Wijsneus aan de Vismarkt ging er met de titel ‘Leukste kinderkledingwinkel’ vandoor en de Groningse warenmarkt op zaterdag mag zich een jaar lang de beste markt van Nederland noemen.

Ariola in de Folkingestraat, vorig jaar nog verkozen tot de ‘Leukste winkelstraat van Nederland’ won de wedstrijd die was georganiseerd door NL Streets. De delicatessenwinkel won het nipt van Broodje van Eigen Deeg, ook uit Groningen. Het verschil was slechts 29 stemmen. Ariola Delicatessen is een kleine zaak met een groot assortiment aan Italiaanse specialiteiten. De zaak heeft een open keuken, waar voornamelijk zelfgemaakte gerechten worden bereid.

Wijsneus aan de Vismarkt werd ondertussen verkozen tot leukste kinderkledingwinkel van Nederland. De zaak aan de Vismarkt voert de lijst aan van 25 leukste boetiekjes op het gebied van kinderkleding. Volgens de blog ‘Just by Manon’, die de wedstrijd organiseerde, is Wijsneus een ‘mustsee’ voor alle liefhebbers van kindermode.

En ook de Groningse warenmarkt ging er vorige week met een prijs vandoor: de markt op zaterdag mag zich een jaar lang de beste markt van Nederland noemen. Groningen hield in de categorie ‘grote markten’ de andere twee finalisten Emmen en Hoofddorp achter zich. Volgens de jury is de zaterdagmarkt een echte publiekstrekker voor de Groningse binnenstad. Ook wordt het diverse aanbod geroemd. Het winnen van de prijs valt samen met het jubileum dat de markt dit jaar viert. Het is dit jaar precies 350 jaar geleden dat er voor het eerst een markt werd gehouden in Groningen

Deel deze pagina