Landelijke intocht Sinterklaas was groot succes

woensdag 27 november 2013

Landelijke intocht Sinterklaas was groot succes

De landelijke intocht van Sinterklaas in Groningen was een groot succes. Ruim 45.000 bezoekers hebben genoten van de feestelijke intocht. Sinterklaas was zeer onder de indruk van de hartelijke ontvangst. ‘Ik vond het geweldig, wat een warm welkom!’, liet hij weten.

De aankomst van Sinterklaas langs de Hoge en Lage der A leverde prachtige beelden op. Het enthousiaste publiek stond rijen dik langs de hele route. Op vijf podia lieten diverse artiesten zien welk jong talent Groningen in huis heeft. Twee jongens van 12 rapten hun ‘Sinterklaasrap’, jeugdcircus Santelli gaf een voorstelling en er waren diverse optredens van Groningse artiesten en orkesten.

Sinterklaas is zeer tevreden: ‘Dit was een geweldige intocht, wat een warm onthaal! Ik ben heel blij met alle kinderen die er waren. Ook de ouders, natuurlijk. Fantastisch. Ik dank de organisatie hartelijk voor een vlekkeloze intocht. Ik ga hier nog lang van nagenieten.’ Burgemeester Vreeman bevestigt het trotse gevoel van veel Groningers: ‘De intocht was een geweldig feest. Het was een prachtige dag voor Groningen.’

Na de intocht ging het feest in de stad gewoon door. Kinderen konden het Huis van Sinterklaas bekijken in de Der Aa-kerk en meeschrijven aan een reuzengroot gedicht in het Grand Theatre.
 

Deel deze pagina