Kerk Klein Wetsinge na restauratie geschikt voor evenementen en tentoonstellingen

dinsdag 28 juli 2015

Kerk Klein Wetsinge na restauratie geschikt voor evenementen en tentoonstellingen

De kerk van Klein Wetsinge krijgt een compleet nieuw leven als locatie voor culturele evenementen zoals concerten, tentoonstellingen en lezingen. De kerk, die tussen Sauwerd en Winsum ligt, is na een grote verbouwing en restauratie weer in gebruik genomen als onderdeel van Bijzondere Locaties Groningen.

De stichting Oude Groninger Kerken liet het kerkje uit 1840 helemaal restaureren, zodat het klaar is voor een nieuw leven. Het Groningse beheerdersechtpaar Nicolaas en Inez Geenen gaan de kerk ‘runnen’. Ze hebben twintig jaar lang een restaurant gehad in Limburg, waar ze werkten met ambachtelijke methodes en biologische producten. In de kerk van Klein Wetsinge gaan ze als echte Grunnegers ook landschap, landbouw en voedsel met elkaar verbinden.

De kerk is in principe dagelijks geopend en de bezoekers kunnen boven het bijzondere uurwerk bekijken en genieten van het mooie uitzicht op het Reitdiepgebied. Gebruikers van een elektrische fiets kunnen die aan de voorzijde van de kerk opladen. Tot en met 31 juli is er een expositie van de Groningse kunstenaar Ben Rikken.

Bijzondere Locaties Groningen geeft oude locaties een nieuw lezen. Zo verhuren ze de Der Aa-kerk, de Remonstrantse kerk, de kerk van Leegkerk, het Raadhuis van Berlage in Usquert, De Amshoff in Kiel-Windeweer en sinds kort de synagoge in Appingedam. De kerk van Klein Wetsinge is op 26 juni aan dit rijtje toegevoegd. Ontstaan vanuit de Stichting Der Aa-kerk zorgt Bijzondere Locaties Groningen met de opbrengsten uit de verhuur van deze gebouwen dat ze open kunnen blijven voor gebruik en midden in de samenleving blijven staan.

Deel deze pagina