Jong in Groningen in Groninger Museum

woensdag 28 oktober 2009

Jong in Groningen in Groninger Museum
In het Groninger Museum is momenteel de expositie ‘Jong in Groningen- kunst uit de periode 1945 – 1975’ te zien. Deze tentoonstelling, die samengesteld is door Prof. Dr. Henk van Os, belicht de naoorlogse kunst in Groningen.

Jong in Groningen toont werk van zestien kunstenaars: Els Amman, Fie Werkman, Marten Klompien, Ruloff Manuputty, Karl Pelgrom, Coen Schilt, Han Jansen, Jan Hoving, Drewes de Wit, Matthijs Röling, Olga Wiese, Siep van den Berg, Jo van Dijk, Henri de Wolf, Edu Waskowsky en Martin Tissing.


De expositie Jong in Groningen – kunst uit de periode 1945-1975 laat samenhangende groepen werken zien van de genoemde kunstenaars. Daarbij wordt zichtbaar hoe gevarieerd de kunst uit die periode was: van figuratief tot abstract, van ‘environment’ tot landart, en van minimalistisch tot lyrisch- abstracte kunst. Tekeningen, beeldhouwwerken, schilderijen en fotografie maken deel uit van de tentoonstelling.

De overvloed aan belangstelling voor de schilders van De Ploeg heeft tot gevolg gehad dat de kunst van de generatie kunstenaars die jong waren na de Tweede Wereldoorlog, onderbelicht is gebleven. Jong in Groningen geeft een beeld van de kwaliteit en diversiteit van de jonge kunst uit die naoorlogse jaren.


Overigens kunnen kinderen tussen de 4 en 7 en 7 en 12 jaar de hele maand oktober meedoen aan een gratis kinder- en instaprondleiding. Een wel heel voordelig uitje, want kinderen hebben gratis toegang tot het museum.

www.groningermuseum.nl


 

Deel deze pagina