Jeugdtheater in het Grand Theatre

woensdag 25 september 2013

Je vervelen is niet nodig deze herfstvakantie. Het Grand Theatre aan de Groningse Grote Markt zorgt er met zijn programmering namelijk voor dat er bijna elke dag wel een leuke voorstelling voor de jeugd te bezoeken is.

‘Boomjong’ staat woensdag 23 oktober op het programma. In dit theaterstuk voor kinderen ouder dan 6 jaar, dat zich nog het beste laat omschrijven als een modern sprookje, staat de relatie tussen mens en natuur centraal.

Op de donderdag daarna staat ‘Scheet’ op het programma, waarbij professor Geurtjes en zijn bedwelmende assistente je meenemen met hun mobiele geurlaboratorium naar een boerderij. Daar mag je een echte koeienstal in. Dat stinkt pas echt lekker! Om 11 uur vindt de voorstelling voor kinderen vanaf 5 jaar en ouder plaats en 4 uur later is er nog een uitvoering voor kinderen ouder dan 8 jaar.

Nog een dag later kunnen de kleintjes zich vermaken met ‘HUT’, een speels, poëtisch verhaal over heimwee voor kinderen van 3 jaar en ouder. Langs een smal paadje neemt Kleine Zus het publiek mee het bos in. Een wondermooi decor herbergt de hut waar Grote Broer woont. Die kan alles: praten met konijnen, vogels laten fluiten. Kleine Zus is er graag. Samen appels rapen, in één pyjama slapen.

Op zaterdag is er voor diezelfde leeftijdsgroep de voorstelling ‘De koning zonder schoenen’, over een koning die alles heeft, maar toch niet helemaal gelukkig is, en op zondag kunnen kinderen van 6 jaar en ouder terecht bij ‘Zapperdezap’, een prettig gestoorde voorstelling die zapt van de ene situatie naar de andere.

Voor het volledige programma en toegangsprijzen: www.grandtheatregroningen.nl
 

Deel deze pagina