Internationale, culturele selectie naar Groningen

woensdag 26 oktober 2011

Internationale, culturele selectie naar Groningen

De Oosterpoort en de Stadsschouwburg hebben een naam hoog te houden als het gaat om het naar Groningen halen van opzienbarende, internationale producties en concerten. Maar ook voor volgend seizoen, 2011-2012, is het weer gelukt, laten de culturele instellingen weten.

Een greep uit het aanbod: De Canadese circussensatie The 7 Fingers keert na het daverende succes van twee jaar geleden met ‘Traces’ in november terug naar de Stadsschouwburg. Een week later is het de beurt aan hun landgenoten van het befaamde dansgezelschap La La La Human Steps. Bijzonder is ook het door de Volkskrant met vijf sterren bekroonde, magische ‘Court-Miracles’ van het Franse Le Boustrophédon en de uitmuntende, ons welbekende Sidi Larbi.

Nieuw is dat komend seizoen voor het eerst negen wereldtoppers uit de klassieke muziek toegevoegd zijn aan het internationale aanbod. Het motto van De Oosterpoort en Stadsschouwburg is "Less is more": minder programmering dan voorheen, maar wel het neusje van zalm. Te zien en te horen zijn onder anderen het wereldberoemde Monteverdi Choir onder leiding van John Eliot Gardiner (alleen in Groningen!), de meesterviolist Vadim Repin, het Gabrieli Consort & Players en L’ Arpeggiata o.l.v. Christina Pluhar.

Het totale programma van de Internationale Selectie is te vinden op:
www.de-oosterpoort.nl
 

Deel deze pagina