Inschrijving Tocht om de Noord 1 maart van start

vrijdag 20 februari 2015

Inschrijving Tocht om de Noord 1 maart van start

Op 1 maart, precies om middernacht, start de inschrijving voor het jaarlijkse wandelfestival Tocht om de Noord. Wie mee wil doen, moet er snel bij zijn: de tocht zit doorgaans in no-time vol.

Het is de tiende editie van de wandeltocht, die dit jaar verticaal door de provincie Groningen gaat: ‘van Drenthe tot aan ’t Wad’ dus. Het thema van deze tiende editie is ‘horen’.

En dat zullen de wandelaars merken ook. Dit jaar wordt de route bijvoorbeeld niet aangegeven door pijlen, maar op elke kruising staat een muzikant, of een typisch Gronings geluid dat de juiste richting aangeeft. Er is onderweg speciale aandacht voor het Groningse orgel.

De Tocht om de Noord voert niet lángs bijzondere locaties, maar juist er dwars doorheen. Meer dan eens zullen de wandelaars dus een kijkje kunnen nemen achter de deuren van kerken, huizen, molens, musea, tuinen, boerderijen en borgen. Op een aantal van die locaties wordt een theatervoorstelling opgevoerd waarmee de dorpsverhalen weer letterlijk tot leven worden gebracht. 

Tocht om de Noord

Deel deze pagina