Infoversum opent de deuren

maandag 26 mei 2014

Infoversum opent de deuren

Vanaf 18 juni is Groningen een topattractie rijker. Die dag opent het Infoversum de deuren voor het publiek. Het Infoversum is een 3D-filmhuis en een centrum voor kennis, kunst en vermaak ineen.

Zomaar even een filmpje pakken is er niet bij in het Infoversum. Een film kijken is hier een totaalbeleving: als kijker word je van alle kanten ondergedompeld in 3D beeld en geluid. Je wordt omhuld door het koepelvormige 20 meter grote projectiescherm en omgeven door in totaal 64 geluidsboxen.

Infoversum is gehuisvest in het Ebbingekwartier,  de creatieve hotspot van Groningen aan de rand van het centrum op zo’n 500 meter van de Grote Markt. Het opvallende pand - op het eerste oog lijkt er een ruimteschip uit de lucht gevallen - is ontwikkeld als een duurzaam gebouw en is een vernieuwend element in de skyline van Groningen. Het unieke ontwerp en de op de scheepsbouw gebaseerde constructies geven een nieuwe impuls aan de binnenstadarchitectuur en lokte al tijdens de bouw vele architectuur- en designliefhebbers naar het Ebbingekwartier.

In het zomerprogramma (juni tot september) zijn er vijf films te zien. In Dinosaurs at Dusk maakt een meisje met haar vader een tijdreis naar de prehistorie op zoek naar vliegende dinosaurussen. To Space and Back gaat op reis door het universum en toont betekenis van de ruimtevaart. De animatiefilm Life of Trees is leuk voor de jongste bezoekers en neemt hen mee op ontdekkingsreis naar de plantenwereld. In Natural Selection neemt Darwin de kijkers mee naar de Galapagoseilanden waar zijn evolutietheorie ontstond. Skies over Groningen tenslotte is een live presentatie in de dome, waar een Infoversum-gids de bezoekers meeneemt op een virtuele 3D-reis door de kosmos. De films in Infoversum zijn Nederlandstalig, maar elke laatste zaterdag van de maand is er een internationale programmering met films in het Duits en in het Engels.

www.infoversum.nl

Deel deze pagina