Infoversum is geopend

vrijdag 20 juni 2014

Infoversum is geopend

Groningen is een topattractie rijker: het Infoversum. Het Infoversum is een 3D-filmhuis en een centrum voor kennis, kunst en vermaak ineen. Het Infoversum is het eerste 3D koepeltheater van Nederland; wereldwijd zijn er maar 20 te vinden.

Zomaar even een filmpje pakken is er niet bij in het Infoversum. Een film kijken is hier een totaalbeleving: als kijker word je van alle kanten ondergedompeld in 3D beeld en geluid. Je wordt omhuld door het koepelvormige 20 meter grote projectiescherm en omgeven door in totaal 64 geluidsboxen.

Infoversum is gehuisvest in het Ebbingekwartier. Het opvallende pand – dat wel wat weg heeft van een ruimteschip - is ontwikkeld als een duurzaam gebouw en is een vernieuwend element in de skyline van Groningen.

Deze zomer zijn er vijf films te zien. In Dinosaurs at Dusk maakt een meisje met haar vader een tijdreis naar de prehistorie op zoek naar vliegende dinosaurussen. To Space and Back gaat op reis door het universum en toont de betekenis van de ruimtevaart. De animatiefilm Life of Trees is leuk voor de jongste bezoekers en neemt hen mee op ontdekkingsreis naar de plantenwereld. In Natural Selection neemt Darwin de kijkers mee naar de Galapagoseilanden waar zijn evolutietheorie ontstond. Skies over Groningen tenslotte is een live presentatie in de dome, waar een Infoversum-gids de bezoekers meeneemt op een virtuele 3D-reis door de kosmos. De films in Infoversum zijn Nederlandstalig, maar elke laatste zaterdag van de maand is er een internationale programmering met films in het Duits en in het Engels.

www.infoversum.nl

Deel deze pagina