Expositie over concentratiekampen in Groningse synagoge

dinsdag 24 juli 2012

Expositie over concentratiekampen in Groningse synagoge

In de synagoge in Groningen is in juli en augustus een expositie te zien over de voormalige concentratiekampen Bergen-Belsen en Sobibor. Daarnaast kunnen bezoekers tijdens de zomermaanden het gehele gebouw bezichtigen, inclusief het splinternieuwe educatiecentrum Cool in Sjoel.

In de benedenzaal is de dubbelexpositie Westerbork -Sobibor en Westerbork – Bergen-Belsen te zien. Er zijn maquettes van beide kampen te zien, aangevuld met foto’s en teksten. Rode draad in de tentoonstelling vormen persoonlijke koffers met voorwerpen, documenten en videoportretten.

Op alle expositiedagen tijdens de Zomeropenstelling kunnen bezoekers op vaste tijden deelnemen aan rondleidingen door de hele synagoge. Tijdens de rondleidingen geven deskundige rondleiders uitleg over de geschiedenis en de architectuur van de unieke Groningse synagoge. Ook brengt de groep een bezoek aan de religieuze ruimte van de synagoge die nog steeds in gebruik is. Daar wordt uitleg gegeven over de gang van zaken tijdens de zaterdagse dienst.

De Zomeropenstelling van de synagoge duurt tot en met 24 augustus. Bezoekers kunnen naar binnen via de voorname ingangsdeuren in de gerestaureerde voorgevel die tientallen jaren geleden in onbruik raakten en pas onlangs weer in gebruik zijn genomen.

www.synagogegroningen.nl
 

Deel deze pagina