Hoofdstad van de smaak: Smaakmakende evenementen in mei

woensdag 27 april 2011

Hoofdstad van de smaak: Smaakmakende evenementen in mei

Groningen is gekozen tot Hoofdstad van de Smaak en dus vinden hier een jaar lang allerlei smaakmakende evenementen plaats. Ook in de maand mei is er weer van alles te doen, beleven én te proeven.

De meifestiviteiten barsten zaterdag 7 mei los met ‘Strawberry Saturday’, waarbij er in restaurant Bij Jansen gedanst kan worden op de muziek van DJ Wout-R en gastheer Ruud. Overdag is er op borg Ewsum in Middelstum een streekproductenmarkt.
Het weekend erop, op zaterdag 14 mei, staat er een culinaire fietstocht langs boeren op het programma. Bovendien is het die dag World Fair Trade-day waarbij op talloze plekken Fairtrade-ontbijtjes worden geserveerd. Zondag 15 mei kun je op het Wad kennis maken met vis van het seizoen en beroepsvissers.

Het weekend daarna vindt er op vrijdag de 20e in Nienoord een streekproductenmarkt plaats. Weer een week later kun je ‘Koken en Proeven op de Markt’ waarbij er gekookt wordt met streekproducten en waarbij verschillende hapjes te proeven zijn. Zaterdag 28 en zondag 29 mei is het tijd voor ‘Wine Event Groningen’, hét wijnevenement van Noord-Nederland.

Het hoogtepunt van alle festiviteiten ligt in oktober tijdens de Week van de Smaak. Maar ook tot die tijd zit ‘culinair Groningen’ niet stil. Een proeverij van vergeten groenten, een asperge-tour: er is ook komende maanden nog van alles te doen, zien, proeven en beleven. Het programma wordt samengesteld door de gemeente, provincie en regio Groningen-Assen en Marketing Groningen.

www.hoofdstadvandesmaak.nl

Deel deze pagina