Hoofdstad van de smaak: Smaakmakende evenementen

woensdag 30 maart 2011

Hoofdstad van de smaak: Smaakmakende evenementen

Zeg je Groningen, zeg je gezond en lekker eten. Niet voor niets mag de stad zich een jaar lang Hoofdstad van de Smaak noemen. En wat is een Hoofdstad van de Smaak zonder smaakmakende evenementen? Ook in april is er van alles te doen én te proeven!

Omdat Groningen is verkozen tot Hoofdstad van de Smaak staan smaakvolle
voeding en smaakbewust eten een jaar lang centraal in stad en ommeland. Gezond, maar ook eerlijk voedsel, en dan vooral uit de regio. Het thema is ‘Eenvoud is goud’. Goud, vanwege eerlijk eten met een gouden rand. Goud ook omdat ‘goud’ in het Gronings ‘goed’ betekent en daarom staat voor eerlijke producten van eigen bodem.

Evenementen in april die in het kader van de Hoofdstad van de Smaak worden georganiseerd:

1 april: Workshop Schaal en Schelpdieren van het Wad
De workshop schaal en schelpdieren van het Wad start om 10.00 uur in restaurant het Schathoes. Na deze workshop weet u wat de verschillende mogelijkheden van de lokale waddenbeestjes zijn

16 april – Bierfestival
Meer dan 100 verschillende bieren zijn deze dag, verdeeld over verscheidene stands, te bekijken en te proeven. Van bitter tot zoet en van licht tot zwaar, alle gradaties en soorten zullen vertegenwoordigd zijn.

22 april - Streekproductenmarkt Nienoord
Streekproductenmarkt Nienoord is een bijzondere markt. Op een aantal vrijdagen per jaar komen producenten uit de regio bijeen om hun producten te verkopen, maar ook om ze te laten proeven.

Voor meer informatie kijk op: www.hoofdstadvandesmaak.nl

Deel deze pagina