Hoofdstad van de Smaak op Wonen&Co

woensdag 23 februari 2011

Hoofdstad van de Smaak op Wonen&Co

Van 17 tot en met 20 maart staat Martiniplaza in het teken van de beurs Wonen&Co. Ook Groningen als ‘Hoofdstad van de smaak 2011’ is hier ruim vertegenwoordigd.

Op de stand van de gemeente Groningen bijvoorbeeld zullen studenten van de Hanzehogeschool met regioproducten ‘Tapas uut Grunn’ gaan maken. De hapjes zijn gratis te proeven. Ook op het voorplein van de beurs, waar je bij binnenkomst tegenaan loopt, kunnen bezoekers mooie producten uit de regio proeven.

De beurs trekt doorgaans zo’n 60 duizend bezoekers. Er zijn ruim 250 exposanten te vinden op het gebied van beeld & geluid, culinair, outdoor en design. De beurs is dé plek voor nieuwe trends, stylingtips en bijzondere woon- en tuinaccessoires.

Omdat Groningen zich een jaar lang Hoofdstad van de Smaak mag noemen, worden heel 2011 de meest uiteenlopende ‘smaakmakende’ activiteiten georganiseerd met bijvoorbeeld topkoks en smaakwedstrijden. Het hele jaar staan smaakvolle, gezonde en eerlijke voeding en smaakbewust eten centraal.

Het hoogtepunt van alle festiviteiten ligt in oktober tijdens de Week van de Smaak. Het programma wordt samengesteld door de gemeente, provincie en regio Groningen-Assen en Marketing Groningen.

www.hoofdstadvandesmaak.nl
 

Signeersessie ‘De Hongerige Stad’ Boekhandel van de Velde

Ook in het kader van hoofdstad van de smaak verzorgt Carolyn Steel op 16 maart een lezing over haar boek ‘De Hongerige Stad – Hoe voedsel ons leven vormt’ tijdens de Wethoudersconferentie over voedselstrategie in de der A-kerk. Architect en auteur Carolyn Steel toont in De hongerige stad hoe de relatie tussen voedsel en steden ons leven bepaalt. Ze schetst een helder beeld van de enorme effecten van de moderne voedselproductie op onze planeet en op ons leven, en verschaft inzicht in hoe het zo gekomen is en hoe we verder moeten. De Nederlandse vertaling van deze
veelbesproken internationale bestseller ligt vanaf 15 maart in de boekhandel.

De lezing is helaas besloten, maar om het publiek toch kennis te laten maken met deze topauteur, zal zij haar boek signeren in Boekhandel van de Velde (A-Kerkhof 45-47) tussen 14.00 en 16.00 uur.

Deel deze pagina