Hoofdprogramma Noorderzon compleet

dinsdag 13 juni 2017

Hoofdprogramma Noorderzon compleet

Het hoofdprogramma van festival Noorderzon, van 17 tot en met 27 augustus in het Noorderplantsoen, is compleet. De kaartverkoop voor het hoofdprogramma is inmiddels gestart. 

Op het hoofdprogramma staat onder andere ‘Winter en Spring’ van Quarantine (UK), een voorstelling waarvoor zwangere vrouwen werden gezocht.

Hoe ga je om met het feit dat je gaat sterven? Welke verhalen wil je dan nog vertellen? Winter is een breekbaar filmportret van iemand uit de omgeving van Groningen die weet dat hij snel dood zal gaan. Ook Spring is dit jaar op Noorderzon te zien, een voorstelling waarmee Quarantine onderzoekt wat het betekent om hoopvol te zijn voor een leven dat er nog niet is en een toekomstige wereld die je nog niet kunt kennen. Van zowel Winter als Spring worden geheel nieuwe Groninger versies gepresenteerd.

Als ‘een intrigerende reis door een doolhof van grote en kleine verhalen’. Zo wordt het Belgische ‘Mining Stories’ omschreven. Op 5 november 2015 veegt een verwoestende modderstroom met giftig mijnafval verschillende dorpen van de kaart in de Braziliaanse mijnprovincie Minas Gerais. Theatermaakster Silke Huysmans woonde tot haar zevende vlak naast de plek waar de ramp plaatsvindt. Met haar artistieke partner Hannes Dereere keert ze er terug om met de huidige bewoners te spreken. Van die gesprekken en van interviews met een aantal wetenschappers maakten de twee kunstenaars een bijzondere voorstelling als een geluidscollage.

Het complete hoofdprogramma is te vinden op noorderzon.nl. Op 17 juli gaat het volledige programma van 2017 in de verkoop.

www.noorderzon.nl

 

Foto: Knelis

Deel deze pagina