Herfstvakantie? Van alles te doen!

woensdag 25 september 2013

Al valt de regen met bakken uit de lucht; tijdens de herfstvakantie hoef je niet een week lang binnen te zitten. Er is die week, van 19 tot en met 27 oktober, in Groningen namelijk van alles te doen. Een filmpje pakken, naar het theater, een bezoek aan het Stripmuseum, het kan allemaal. En dan hebben we het nog niet eens over alle activiteiten die worden georganiseerd in het kader van Oktobermaand, Kindermaand en de paddenstoelen- en kaboutertocht bij de Fraeylemaborg.

Niet alleen tijdens de herfstvakantie, maar elk weekend in oktober staan er in het kader van Oktobermaand Kindermaand leuke activiteiten op de kalender. Er zijn speur- en wandeltochten, knutselworkshops, theatervoorstellingen, danslessen, muziekshows, kookactiviteiten, demonstraties van oude ambachten en er vindt zelfs een groots Halloweenfeest plaats.

In het Grand Theatre staat tijdens de herfstvakantie bijna elke dag wel een leuke voorstelling voor jongeren geprogrammeerd. Het moderne sprookje ‘Boomjong’ bijvoorbeeld, of de voorstelling ‘Scheet’, waarbij professor Geurtjes en zijn bedwelmende assistente de bezoeker meenemen met hun mobiele geurlaboratorium naar een boerderij. ‘Hut’ is een speels, poëtisch verhaal over heimwee en de voorstelling ‘De koning zonder schoenen’ gaat over een koning die alles heeft, maar toch niet helemaal gelukkig is.‘Zapperdezap’ is een prettig gestoorde voorstelling die zapt van de ene situatie naar de andere.

In het Stripmuseum is de expositie ‘Wordt Vervolgd Wordt Vervolgd’ te zien. Deze multimediale expositie is samengesteld met geestelijk vader van het televisieprogramma, Han Peekel.

Een filmpje pakken kan deze vakantie ook: ForumImages staat een week lang in het teken van Cinekid, hét filmfestival voor de jeugd. Er zijn toffe films te zien, maar er is ook het befaamde reuze-minimedialab en er zijn ook coole workshops waar je aan mee kunt doen.

In de historische Fraeylemaborg is elke zondagmiddag in oktober een speurtocht voor ridders en jonkvrouwen. Maar er staat in de maand oktober meer op het programma: er is een paddenstoelen- en kaboutertocht en het weekend van 5 en 6 oktober staat de borg in het teken van de Dag van de Regio, met als thema ‘ boerengoed’.

www.fraeylemaborg.nl
www.forumimages.nl

www.kindermaand.nl
www.grandtheatregroningen.nl

www.stripmuseum.nl

 

Deel deze pagina