Herfstvakantie? Eropuit in Groningen!

woensdag 14 september 2011

Herfstvakantie? Eropuit in Groningen!

Op ontdekkingsreis door een molen, een workshop striptekenen of een speurspel doen door het Scheepvaartmuseum. Ook in de herfstvakantie is er voor kinderen genoeg te doen en te beleven in Groningen. Wat bijvoorbeeld te denken van een spannende treinrit tussen Stadskanaal en Musselkanaal? Op zondag 23 oktober rijden er speciale treinen die worden voortgetrokken door de historische STAR-diesellocomotief.

Onder de noemer ‘Oktobermaand, Kindermaand’ staan er een maand lang elk weekend leuke, leerzame of juist heel spannende activiteiten op het gebied van kunst en cultuur op het programma. In het Scheepvaartmuseum kunnen kinderen vanaf 7 jaar met een speurspel op pad. In het museum moeten ze vervolgens allerlei kijk-, luister-, en voelvragen beantwoorden. In het Poppenhuismuseum in Veendam kunnen onder begeleiding piepkleine meubeltjes van luciferdoosjes in elkaar geknutseld worden. In Molen Hollands Welvaart in Mensingeweer kan, met een koptelefoon op, een echte ontdekkingsreis door de molen worden gemaakt. ‘Alice in Orgelland’ is de titel van een theatervoorstelling in de Der Aa-kerk. Het orgel wil net als de kindertjes lekker buiten spelen en besluit er vandoor te gaan. Het instrument beleeft dan de meest wilde avonturen.

Op zondag 23 oktober rijdt tussen Stadskanaal en Musselkanaal een speciale trein. Onderweg in de trein wordt uitleg gegeven over de geschiedenis van het goederenvervoer over het spoor. Op het station van Stadskanaal valt er nog meer over dit vervoer te leren. Enkele goederenwagens worden hier, net als vroeger, beladen met trabantjes en historische tractors. In het museum bij het station Stadskanaal staat deze dag een grote H0 modelspoorbaan van Modelspoorgroep De Dwarsliggers opgesteld. Hierop wordt historisch goederenvervoer per spoor uitgebeeld.

Een dagje Groningen kun je in de herfstvakantie mooi combineren met het beklauteren van de Martinitoren of een indrukwekkende rondvaart door de grachten. En dan is er natuurlijk ook nog het Stripmuseum aan de Westerhaven. Striphelden als Donald Duck, Suske en Wiske, Franka, Agent 327, Eric de Noorman, Jan Jans en de kinderen en Paulus de Boskabouter staan altijd klaar om nieuwe bezoekertjes te ontvangen. 15, 16, 19, 22 en 23 oktober is het extra leuk: dan staat er in de middag een workshop striptekenen op het programma.


www.kindermaand.nl
www.stripmuseum.nl
www.stadskanaalrail.nl
 

Deel deze pagina