Grote Markt omgetoverd tot grote ijsbaan

woensdag 22 november 2017

Grote Markt omgetoverd tot grote ijsbaan

Het hoeft niet eens te vriezen dat het kraakt: bind de ijzers maar onder! De Grote Markt in Groningen is nog tot en met 7 januari omgetoverd tot een grote ijsbaan. Onder toeziend oog van de Martinitoren, het eeuwenoude stadhuis en de gigantische kerstboom kunnen bezoekers van de Groninger binnenstad komende weken dagelijks naar hartenlust zwieren en zwaaien.  

De schaatsbaan is maar liefst 800 meter groot en net als vorig jaar overdekt met een doorzichtig dak. Dat is fijn, want daardoor kan er ook bij slechter weer gewoon geschaatst worden. Bovendien ligt de ijsbaan tegen de trappen van het VVV-kantoor aan, die hierdoor worden omgevormd tot een heuse tribune. Er tegenover kunnen passanten toekijken vanaf een lange en brede vlonder. Vergeten schaatsen mee te nemen? Geen probleem. Het is mogelijk ter plekke schaatsen te huren. Ook in de avond kan er gewoon geschaatst worden bij Groningen on Ice. Schaatsen in het donker op sfeervolle muziek en bij mooie lichteffecten, samen swingend over het ijs. Uitpuffen kan in het horecapaviljoen.

Activiteiten

Op de ijsbaan worden diverse activiteiten georganiseerd, zoals (Grunn) curling en een ijshockeycompetitie. Kom dus met je collega’s, vrienden, clubgenoten of studiegenoten een avondje curling spelen. Uiteraard met mogelijkheden tot een hapje en/of drankje. Grunn Curling is curling met een knipoog. Dit wil zeggen dat het niet helemaal volgens de officiële spelregels en met de juiste spelmaterialen gespeeld wordt. Het is een combinatie van curling, jeu de boules en bowlen. Iedereen kan het, zelfs wanneer je nog nooit van curling hebt gehoord!

Paviljoen

Wie is uit geschaatst, kan zich opwarmen in het verwarmde, en winters ingerichte paviljoen. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat kun je hier terecht voor een mini-eierbal of een ander hapje en een (warm) drankje. Vanuit het paviljoen, dat wordt verzorgd door De Drie Gezusters, heb je een perfect uitzicht op de ijsbaan en op het mooi verlichte stadhuis. 

Prijzen en openingstijden

Je kunt dagelijks schaatsen van 11:00 tot 23:00. Toegangskaartjes zijn verkrijgbaar vanaf € 4,00 (eigen schaatsen) en € 7,00 (inclusief schaatshuur). De ijsbaan blijft staan tot en met 7 januari.

www.groningenonice.nl

Deel deze pagina