Groningse Black&Bloom serveert de beste koffie van Nederland

dinsdag 13 september 2016

Groningse Black&Bloom serveert de beste koffie van Nederland

En de lekkerste koffie van het land komt uit… Groningen! Koffiebar Black&Bloom in de Oude Kijk in ‘t Jatstraat staat namelijk met stip op 1 in de Misset Horeca Koffie Top 100, de jaarlijkse ranglijst van de beste koffie serverende horecabedrijven van Nederland. 'Als koffie een wetenschap zou zijn, was Gerben Engelkes hoogleraar', zei de jury over de eigenaar van Black&Bloom.

Volgens de jury werd in geen enkel ander Nederlands koffiezaakje zó veel theoretische kennis over het product koffie, de bereiding en de machines aangetroffen als bij Black&Bloom. 'Die diepgaande theorie weet eigenaar Engelkes te combineren met fantastische zwarte koffies en eigenzinnig Gronings gastheerschap. Hij overstelpt gasten met technische termen en feitjes, zet intussen stoïcijns de meest fantastische koffies die hij vervolgens met zijn typische Gerben grijns presenteert,' vatte de jury samen.

Het is de vijfde keer dat horecavakblad Misset Horeca de lijst samenstelt. De Koffie Top 100 is maandagavond 12 september bekendgemaakt in Studio 21 in Hilversum.

Kijk voor meer informatie op www.blackandbloom.nl.

Deel deze pagina