Groningen-special van National Geographic over energie

dinsdag 28 november 2017

Groningen-special van National Geographic over energie

National Geographic heeft een special gemaakt over energie in Groningen. De Groningen-special is een initiatief van Marketing Groningen en het Akkoord van Groningen en laat zien wat er in de provincie Groningen - koploper op het gebied van duurzaamheid - zoal gebeurt op het gebied van duurzame energie en energietransitie.

De speciale uitgave wordt landelijk uitgegeven bij de november-editie van het National Geographic Magazine. Aanleiding voor deze special is de film An Inconvenient Sequel van Al Gore over klimaatverandering die momenteel te zien is in de Nederlandse bioscopen.

Nationale koploper
De provincie Groningen speelt een belangrijke rol in de strijd tegen klimaatverandering. Om de verandering van het klimaat te remmen, 

is een transitie nodig van fossiele naar schone, hernieuwbare energie. In die energietransitie kan Groningen de nationale koploper zijn, zo erkent ook de nieuwe regering in het regeerakkoord. Kennisinstituten als de Rijksuniversiteit en de Hanze Hogeschool werken hier nauw samen met het bedrijfsleven aan energie-innovaties. Ook wordt in Groningen nagedacht over het omgaan met de gevolgen van klimaatverandering die nu al merkbaar zijn. Binnenkort neemt het internationale kenniscentrum voor klimaatadaptatie van de Verenigde Naties zijn intrek in het gebouw van de Energy Academy Europe in Groningen.

National Geographic special
In deze Groningen-special van National Geographic is aandacht voor kleine projecten, zoals de bouw van windmolens die in de achtertuin passen, en voor hightech research met mondiale potentie, zoals de ontwikkeling van printbare zonnecellen.

Geïnteresseerden kunnen hier gratis een exemplaar downloaden.

Deel deze pagina