Groningen omgetoverd tot winterparadijs

vrijdag 25 november 2011

Groningen omgetoverd tot winterparadijs

De feeëriek verlichte binnenstad van Groningen is komende maanden het toneel van talloze sfeervolle winterevenementen. De stad is daarmee een waar winterparadijs, waarbij vanzelfsprekend ook de grote kerstboom op de Grote Markt niet ontbreekt.

WinterWelVaart
Aan de kades van de Hoge en Lage der Aa vindt dit jaar voor de vijfde keer het evenement WinterWelVaart plaats. Van 16 tot en met 18 december liggen de Hoge en Lage der A in de binnenstad van Groningen bomvol met tientallen historische charterschepen die voor het publiek toegankelijk zijn.

De schepen die aan WinterWelVaart meedoen, hebben Groningen als thuishaven en varen in het zomerseizoen met toeristen over onder meer de Waddenzee en het IJsselmeer. De schippers openen tijdens het WinterWelVaart gratis hun schepen voor het publiek. Deze schepen vormen de locaties van een interessante muziek- en theaterprogrammering en andere activiteiten. En natuurlijk kan iedereen kennismaken met de schippers, die graag vertellen over hun werk en de schepen. Aan boord van de schepen vinden bovendien allerlei activiteiten plaats zoals als kunsttentoonstellingen, poëzie- en literatuuroptredens en kinderactiviteiten.

Kerstdorp: Winterrijk Groningen
Het Waagplein in de binnenstad van Groningen wordt komende weken omgetoverd tot een sfeervol kerstdorp. Het wordt een compleet (kinder)kerstdorp, inclusief Kerstman, levende kerststal, ijsbaan, kraampjes met koek en zopie en een uitgebreide randprogrammering met muzikale optredens.
Het evenement duurt van 7 december tot en met de eerste week van januari.

Lokaal & Lekker Kerstmarkt
In de Stadstuin van ’t Feithhuis kun je in het weekend van 17 en 18 december bij de Lokaal & Lekker Kerstmarkt inspiratie opdoen voor je eigen kerstdiner. Je vindt er de leukste en lekkerste producten uit het Noorden: de mooiste Groningse kazen, verse vis en oesters van het Wad, bijzondere paddenstoelen, escargots, verse pasta’s, witte aalbessenwijn en homemade toetjes. Workshops zijn er dit weekend ook: wijnproeven, visroken en kaas maken. Kinderen mogen een kerstcake versieren en een eigen Grasei-pannenkoek maken.

KinderWinterFestival
Het Grand Theatre aan de Grote Markt is van 27 tot en met 29 december en van 2 tot en met 5 januari het podium van het jaarlijkse KinderWinterFestival. Op dit winterse theaterfeestje in de kerstvakantie kunnen kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud genieten van onder andere een poppenmusical over Vos en Haas, een bloedstollende voorstelling vol toverkunsten, een sprookje over een reus die gek is op kindervlees, een spetterende voorstelling over water en een kerstkomedie die zich afspeelt op een politiebureau.


www.grand-theatre.nl
www.winterwelvaart.nl
www.lokaalenlekker.nl
www.winterrijkgroningen.nl 

Deel deze pagina