Groningen is ‘gelukkige en onontdekte stad'

vrijdag 05 februari 2016

Groningen is ‘gelukkige en onontdekte stad'

Citymaps meldt dat voor wie alle Europese klassiekers als eens bezocht heeft, Groningen een absolute mustsee is. Groningen is één van de elf steden in Europa die het meest onderschat en onontdekt is. Dat zegt Citymaps, een bedrijf uit New York dat zich bezig houdt met het maken van stadsplattegronden. 

Ze prijzen de stad onder andere omdat het een van de meest fietsvriendelijke steden van de wereld is. Ook is er veel waardering voor het nachtleven, het feit dat er veel twintigers in de stad wonen en wordt melding gemaakt van Eurosonic, het grootste showcase-festival van Europa. Dat maakt de stad levendig, aldus het bedrijf. Groningen vormt het lijstje samen met steden als Porto, Cambridge, Padua, Cadiz en Uppsala.

Groningen kwam afgelopen tijd in meer lijstjes voor. Zo staat de stad volgens cijfers van de Europese Commissie op de 14e plaats van gelukkigste steden van Europa. Volgens de ranglijst zijn de inwoners van Groningen bijvoorbeeld gelukkiger dan die van Antwerpen, Stockholm en andere grote Europese steden.

De ranglijst is door de Business Insider samengesteld op basis van jaarlijks onderzoek door de Europese Commissie. Die vroeg de inwoners naar hoe tevreden ze zijn met allerlei aspecten van hun stad. Onder andere het openbaar vervoer en de sportfaciliteiten kwamen aan bod. In Groningen bleek 53 procent van de inwoners heel tevreden en was 38 procent tevreden. Landelijk gezien scoort de stad daarmee een tweede plaats.

Deel deze pagina