Groningen is actief

woensdag 28 april 2010

Groningen is actief
Groningen is actief, zeker in het voorjaar en in de zomer. Met grote regelmaat worden er skatetochten, wandelingen, fietstochten en windmeeritten georganiseerd. En zo kun je als Groninger of sportieveling genieten van inspanning en het mooie van de stad tegelijk.

Friday Fun Skate

Elke vrijdagavond rond 20.00 uur kunnen skaters en skeeleraars weer in het Noorderplantsoen terecht voor de wekelijkse ‘Friday Fun Skate’. Elke vrijdag krijgen de rollers een ander stukje van de stad en het ommeland te zien. Vrijwel iedereen die bochtjes kan draaien en heeft geleerd om te remmen, kan meedoen. Tijdens de tochten ligt het tempo niet heel hoog en wordt er regelmatig gepauzeerd. Wel wordt iedereen aangeraden om goede bescherming te dragen en ook licht mee te nemen, mocht de tocht in het donker eindigen.

www.fridayfunskategroningen.nl
 

Windmeeritten

Bij de Windmeeritten vlieg je, gedragen door de wind, door de provincie. De bestemming van de fietstochten wordt bepaald door de windrichting. Na een prachtige fietstocht stap je in de bus om weer huiswaarts te keren. Dus geen zware terugtocht, vol tegen de wind in.
De ritten vinden plaats op 9 en 23 mei, 13 en 27 juni, 11 en 25 juli en 8 en 22 augustus.

www.windmeeritten.nl
 

Rondje Stad

Heeft u niks met de Ommelanden, dan is een Rondje Stad een prachtig alternatief. Tussen mei en oktober staat een gids elke vrijdagmiddag (15.00 uur) en zaterdagochtend (10.30 uur) klaar om een groep fietsers te leiden langs bekende hotspots en onbekende, maar niet minder mooie, plekjes in Groningen. Onderweg vertelt de gids leuke en mooie verhalen over de stad. De fietstocht met gids kost vijftien euro per persoon en dat is inclusief fietshuur. Je moet wel reserveren voor de toch die ongeveer 2,5 uur duurt. Het vertrekpunt is de bewaakte rijwielstalling bij Pathé Cinemas aan het Gedempte Zuiderdiep.

www.fietsstadgroningen.nl
 

VVV-wandeling

De VVV verzorgt elke zaterdagmiddag een boeiende wandeling met gids door de stad. Onder het genot van mooie verhalen, zie je als wandelaar de mooie plekjes van Groningen. De tocht begint om 13.00 uur bij de VVV aan de Grote Markt. Ongeveer anderhalf uur later eindigt de wandeling daar ook. De begeleide tocht kost vier euro en het is raadzaam om van tevoren te reserveren door te bellen naar 0900-2023050 (€0.15 p/m), een mailtje te sturen naar info@vvvgroningen.nl of even bij de VVV langs te gaan.

Deel deze pagina