Groningen heeft eigen mobiele 'selfiespot'

donderdag 21 december 2017

Groningen heeft eigen mobiele 'selfiespot'

Groningen heeft sinds kort een mobiele selfiespot: een metershoge oranje G. De G, hét beeldmerk van Groningen, staat nu nog op de Grote Markt, maar zal daarna als mobiele selfiespot door de stad en provincie reizen. 

De 700 kilo wegende G wordt ingezet om steeds andere plekken, evenementen en gebeurtenissen in stad en provincie tijdelijk te markeren. Het gaat dan om plekken die Groningen uniek maken of waar op dat moment iets bijzonders gebeurt. Zo staat de G de komende weken prominent op de Grote Markt, naast de ijsbaan Groningen on Ice. 

Ook tijdens het bezoek van het Koningspaar, op Koningsdag, zal de oranje G natuurlijk opduiken. En daar blijft het niet bij: het is de bedoeling dat de G wordt ingezet om kampioenschappen te vieren, tijdens belangrijke congressen en ter extra aankleding van festivals en evenementen, zoals de Groninger Museumnacht, Vlaggetjesdag in Zoutkamp of de herdenking van de Slag bij Heiligerlee. Ook kan de G tijdelijk opduiken in het Groninger landschap.

Trots op Groningen

De ruim 2 meter hoge G maakt deel uit van de toeristische Er gaat niets boven Groningen-campagne. De ambassadeurscampagne #SPOTGRONINGEN is daar een onderdeel van. Onder de noemer #spotgroningen worden Groningers, oud-Groningers en fans van de provincie Groningen opgeroepen om op social media hun favoriete plek te delen. Zo ontstaat de komende jaren een verzameling van alles wat Groningen ‘Groningen’ maakt. De opvallende stalen G past hier naadloos in en nodigt bewoners én bezoekers uit om zichzelf te vereeuwigen op de plek waar hij op dat moment staat en zo hun #SPOTGRONINGEN met de wereld te delen.

Volgende locatie

De volgende plek van de Groningen-landmark wordt samen inwoners van de provincie bepaald. Hiervoor komt in het nieuwe jaar een oproep aan alle Groningers.

Deel deze pagina