Groningen gaat De Grens Voorbij

woensdag 27 oktober 2010

Groningen gaat De Grens Voorbij
Eind november en begin december van dit jaar worden in Groningen in het kader van het project ‘De Grens Voorbij’ tal van activiteiten georganiseerd. De Grens Voorbij staat stil bij het feit dat het dit jaar 65 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. Vergeten verhalen van voor, tijdens en na de oorlog worden voor De Grens Voorbij alsnog verzameld.

Tot en met oktober kunnen speciale herinneringen, verhalen, anekdotes of familiegeschiedenissen die zich in het grensgebied tussen Groningen en Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben afgespeeld, ingestuurd worden.

Rondom deze ingestuurde verhalen worden tal van activiteiten georganiseerd die de basis vormen van De Grens Voorbij, dat plaatsvindt van 19 november tot en met 3 december. Het programma bestaat uit films, documentaires, voordrachten en opvallende presentaties van verhalen, fotografie, straattheater en lezingen. Hoofdlocatie van het programma is ForumImages in Groningen, maar er wordt ook geprogrammeerd in Oldenburg, Winschoten, Stadskanaal, Ter Apel, Aurich en Papenburg.

Ook wordt een aantal Duitse en Nederlandse kunstenaars gevraagd om zich te laten inspireren door de ingezonden verhalen. De kunstenaars gaan met de verhalen aan de slag en maken ontwerpen voor banieren en vlaggen. Deze kunstwerken worden in aanloop naar het programma in november door het hele grensgebied verspreid.

www.degrensvoorbij.groningerforum.nl 
 

Deel deze pagina