Groningen centraal in RTL4 fietsprogramma ‘Go Cycling’

dinsdag 26 maart 2013

Groningen centraal in RTL4 fietsprogramma ‘Go Cycling’

Het programma Go Cycling van RTL 4 staat 21 april grotendeels in het teken van Groningen. Presentator Ruben Dingemans neemt de kijker mee op een fietstour door het Lauwersmeergebied en het Westerkwartier. In de uitzending van 17 maart besteedde het programma al aandacht aan de regio Oldambt.

De opnames voor het programma zijn in september vorig jaar gemaakt. Voor de uitzending over het Westerkwartier werd een sportief gezin gevolgd dat op de wierde in Ezinge op de fiets stapte en vervolgens via Ezinge en Houwerzijl naar Zoutkamp fietste. In Zoutkamp bracht de familie een bezoek aan de Palingrokerij van Geale Postma. Naast een rondleiding door de rokerij en een korte cursus fileren, mocht er uiteraard ook geproefd worden. De route werd vervolgd langs het Lauwersmeer naar restaurant Het Booze Wijf in Lauwersoog. Na de lunch stapte het gezin aan boord van een snelle rib van Beleef Wad en Water om zeehonden te gaan kijken op het Wad. De dag werd afgesloten met een bezoek aan de kerk van Fransum in Middag Humsterland.

De opnames voor de uitzending over de regio Oldambt startten bij de Blauwestadhoeve in Midwolda waar het recreatieve fietsstel, dat voor deze opnames gecast was, overnachtte. De officiële start van de te volgen Borgenroute was bij de Heemtuin in Muntendam. Na een kort bezoek aan de Veenborg bij Sappemeer lunchte het stel bij De Boerderij op het terrein van de Fraeylemaborg. In Galerie Maya Wildevuur kregen de twee fietsers een schilderworkshop van de Groningse kunstenares. De route eindigde aan de boorden van het Oldambtmeer.

De Provincie Groningen heeft financieel bijgedragen aan de participatie in het programma Go Cyling. De inhoud is in nauwe samenwerking met Marketing Groningen tot stand gekomen.
De uitzending over het Westerkwartier is te zien op zondag 21 april om 16.30 uur. De herhaling is op zondag 28 april om 8.30 uur.

www.gocycling.nl

Deel deze pagina