Groningen centraal in RTL4 fietsprogramma Go Cycling

donderdag 19 april 2012

Het programma Go Cycling van RTL 4 staat komende zondag 22 april a.s. volledig in het teken van Groningen. In deze uitzending nemen de presentatoren Eric Bouman en Ruben Dingemans de kijker mee op de fiets door de stad en provincie. In het programma worden al fietsend de mooiste streken en steden van Europa verkend, waaronder Groningen dus.

De uitzending, waarvan de opnames reeds in augustus 2011 hebben plaatsgevonden,  illustreert de veelzijdigheid van Groningen als fietsstad en –provincie. Er worden drie types fietsers gevolgd.  De recreatieve fietser neemt de kijker mee door het oosten van Groningen; van Blauwestad in het Oldambt via de Ruiten AA naar Sellingen in Westerwolde. Een deel van de route wordt per kano afgelegd. Het gezin fietst door het Reitdiepdal en brengt onder andere een bezoek aan Doe Zoo Insektenwereld in Leens. De tour eindigt in de stad op het festivalterrein van Noorderzon waar het gezin een van de vele kindervoorstellingen bezoekt.

De wielrenner doorkruist het noorden van de provincie, het Groninger Hogeland. De start is aan het Wad bij Noordpolderzijl. Via Eenrum en Electra eindigt de route bij de Theefabriek in Houwerzijl.

In de uitzending is ook aandacht voor het fietsknooppuntennetwerk, dat op 24 april a.s.  in Groningen gelanceerd wordt. Met dit netwerk kunnen fietsers, aan de hand van genummerde knooppunten, eenvoudig zelf routes samenstellen door het Groninger land.

Het tijdstip van de uitzending met Groningen in de hoofdrol is op zondag 22 april is om 16.20 uur. Het programma wordt herhaald op zondag 29 april om 08.30 uur.

Voor meer informatie omtrent het programma, kijk op www.gocycling.nl
 

Deel deze pagina