Groningen blijft topgemeente

woensdag 26 mei 2010

Groningen blijft topgemeente
Stad Groningen is voor de verkiezing ‘Gemeente van het Jaar 2010’ verkozen tot beste gemeente in de categorie boven de 100.000 inwoners.

Van alle gemeenten scoorde Groningen het beste op het thema ‘recreatie en toerisme’. Daar haalde Stad een 7,62. In het totaalklassement eindigde Groningen met een 6,69 op de vierde plek. Winnaar van de verkiezing Goes behaalde een 6,98.

De Groningse gemeente Eemsmond is de winnaar van de kleinste gemeenten en belandde in het algemeen klassement met een 6,59 op de achtste plek. Het is de tweede keer dat de verkiezing van de Gemeente van het Jaar is gehouden. Bij deze verkiezing kunnen burgers zich over hun gemeente uitlaten. De gemeente zijn beoordeeld op thema’s als veiligheid, winkelaanbod, wonen, verkeer & vervoer en werk & ondernemen en de dienstverlening van de gemeente.

Gemeenten hadden de mogelijkheid hun inwoners op te roepen deel te nemen aan het onderzoek, bijvoorbeeld met een banner op de website. De gemeente Groningen heeft dat niet gedaan. Minimaal honderd burgerbeoordelingen waren nodig om als gemeente in de uitslagen terug te keren.
 

Deel deze pagina