Geuren & Kleurenfeest in Notoarestoen

woensdag 28 april 2010

Geuren & Kleurenfeest in Notoarestoen
De Notoarestoen in Eenrum is in april en mei op zijn mooist. De bloemen en planten staan dan in bloei en toveren de tuin om tot een zee van kleuren en geuren. Een beter moment voor een ontspannende wandeling is er niet. Tijdens het ‘Geuren & Kleurenfeest’, dat door de Notoarestoen wordt georganiseerd, kunnen bezoekers genieten van de bloemen, een lekkere bak koffie of thee, biologische vruchtensappen en Groningse lekkernij. Ook zijn er rondleidingen door de exotentuin. Kortom, een feest dat de zintuigen prikkelt.

De notaristuin bevat een internationale plantencollectie met de Japanse tempelboom, Chinese vaantjesboom, Amerikaanse Sequoia's, rododendrons en nog veel meer. De tuin is het groene levenswerk van notaris Smit uit Eenrum. De bezoeker krijgt op 250 informatiebordjes veel informatie over de exotische variëteiten. Uitrusten en extra genieten kan in het tuinhuis met een verandaterras, waar de koffie en thee altijd klaar staat.

In het weekend van 1 en 2 mei zijn er nóg een aantal aantrekkelijke activiteiten voor tuinliefhebbers op het Groninger Hoogeland. Kwekerij De Kleine Plantage in Eenrum organiseert dan haar befaamde Bollendagen en Landhuis Oosterhouw in Leens heeft haar prachtige parktuin opengesteld.

Het ‘Geuren & Kleurenfeest’ vindt niet alleen op die data plaats. Ook op 9 en 15 mei zijn bezoekers welkom.

www.arboretumeenrum.nl
 

Deel deze pagina