Expositie in Stripmuseum over meisjesblad Tina

vrijdag 23 juni 2017

Expositie in Stripmuseum over meisjesblad Tina

In het Stripmuseum is sinds kort een expositie te zien over het meisjesmagazine Tina. Het is deze maand vijftig jaar geleden dat Tina voor het eerst in de Nederlandse kiosken lag.

Het meidenblad begon als een Nederlandse variant op het Engelse tijdschrift Princess Tina, een blad dat al na 5 jaar uit de schappen verdween.

De expositie laat zien hoe Tina zich elke keer weer wist aan te passen aan dat wat meisjes op dat moment bezighield. Niet alleen in de stripverhalen, maar ook in andere artikelen en fotoreportages.

Volgens het Stripmuseum is de expositie voor drie generaties een feest van herkenning. Meisjes die nu Tina lezen, kunnen hun moeder en oma meenemen. Zij lazen het blad in een ander decennium en droomden weg bij andere filmsterren en popidolen.

De expositie voert de bezoekers langs de verschillende periodes. Zo kunnen de ze de jaren zestig herbeleven door – uiteraard in een stoel uit die tijd -  de eerste Tina’s te lezen. En Tina’s uit de jaren negentig zijn te lezen op een bankje, met daarboven posters van de idolen van toen: Take That en Koen Wouters.

Speciale aandacht is er voor schrijfster Patty Klein, die het grootste deel van Tina’s bestaan actief meemaakte. Ze begon 44 jaar geleden als scenarioschrijfster van stripverhalen in het blad en doet dat nog steeds.
De expositie is te zien tot en met 16 november 2017.

www.stripmuseum.nl

Deel deze pagina