Expositie David Bowie verlengd

maandag 15 februari 2016

Expositie David Bowie verlengd

De expositie ‘David Bowie is’ in het Groninger Museum is zo’n succes dat het museum besloten heeft dat de tentoonstelling vier weken langer te zien is. De tentoonstelling zou tot 13 maart geopend zijn, maar het museum heeft daar nu 10 april van gemaakt. Eerder werd al besloten dat het museum gedurende de expositie ook op zaterdagavond geopend is. Vanaf 18 maart kunnen bezoekers ook op vrijdagavond naar de expositie. 

Het Groninger Museum raadt bezoekers aan van te voren online tickets te boeken. Dat kan via www.davidbowie-groningen.nl. Mensen die aan de kassa een kaartje willen kopen, lopen het risico dat er voor die dag geen tickets meer zijn.

‘David Bowie is’ toont meer dan 300 objecten uit het David Bowie Archief, waaronder handgeschreven songteksten, originele kostuums, fotografie en ontwerpen van bijvoorbeeld albums. Het demonstreert hoe Bowie’s werk is beïnvloed door en invloed heeft gehad op uiteenlopende stromingen in kunst, design, theater en de hedendaagse cultuur.

Speciaal voor jongeren tussen de 17 en 30 jaar wordt zaterdagavond 5 maart in het museum een speciale Bowie Experience georganiseerd. Naast het bezoeken van de tentoonstelling, kunnen jongeren en studenten onder meer meedoen aan een look-a-like contest, een Bowie-karaoke en een creatieve workshop, waarin een eerbetoon aan Bowie gemaakt wordt.

In de stad wordt vanwege de expositie in het Groninger Museum op verschillende manieren aandacht besteed aan Bowie. In het Stripmuseum is tot en met 13 april de tentoonstelling ‘Bowie’s Ziggy Stardust’ te zien en in fotogalerie Noorderlicht zijn foto’s te bekijken die Gijsbert Hanekroot van de popster maakte. In MartiniPlaza zijn onder de noemer ‘Bowie Lesque’ werken te zien van twintig (inter)nationaal gerenommeerde nationaal en internationale kunstenaars, die zich door David Bowie hebben laten inspireren. Voor een overzicht van alle activiteiten rondom David Bowie, bezoek www.citytrip.groningen.nl/david-bowie.

Deel deze pagina