Expo "David Bowie is" in Groninger Museum verlengd

vrijdag 29 januari 2016

Expo "David Bowie is" in Groninger Museum verlengd

De grote tentoonstelling over David Bowie in het Groninger Museum wordt verlengd met vier weken, tot en met zondag 10 april 2016. De expositie toont het nalatenschap van één van de meest invloedrijke artiesten uit deze tijd. Begin 2016 overleed David Bowie onverwacht. Als eerbetoon aan deze grote artiest is het nalatenschap nog langer te bewonderen in Groningen.

De expositie toont meer dan driehonderd objecten uit het persoonlijke archief van de Britse artiest. Het is het eerste internationale overzicht van zijn carrière en laat onder meer handgeschreven songteksten, originele kostuums, foto's, ontwerpen van albums en ander bijzonder materiaal uit de afgelopen vijftig jaar zien.

De tentoonstelling begon in 2013 in het Victoria & Albert Museum in Londen en reisde daarna naar Toronto, Sao Paulo, Berlijn, Chicago en Parijs.In de Franse hoofdstad werd de miljoenste bezoeker geteld. Momenteel is de expositie in Melbourne te zien en daarna is Groningen aan de beurt. Dit is de laatste locatie in Europa.

Tickets voor de verlengingsperiode zijn te koop vanaf maandag 1 februari 2016, via www.groningermuseum.nl

Deel deze pagina