Experiment met drie nieuwe 4 Mijlronden in Vinkhuizen

woensdag 19 juli 2017

Experiment met drie nieuwe 4 Mijlronden in Vinkhuizen

Meer mensen aan het sporten krijgen. Dat is de ambitie van de gemeente Groningen. In het Veranderlab ‘Sporten in Hoogkerk’ werd geëxperimenteerd met het uitbreiden van de mogelijkheden om te trainen voor hét sportevenement van het jaar in Groningen: de 4 Mijl. Drie nieuwe 4-Mijloefenroutes werden uitgezet, waarbij het de keuze aan de lopers was welke van deze drie routes definitief mag blijven. Nu een jaar later wordt hetzelfde experiment gedaan in Vinkhuizen, waar weer drie
4 Mijloefenroutes zijn aangelegd.

De drie 4 Mijlronden starten vanuit Vinkhuizen. Er wordt gestart vlakbij het Diamantpark, dat wordt gerenoveerd. Onderweg staat per 500 meter de afstand aangegeven en voor iedere kruising of splitsing staat een pijltje op de weg die je in de juiste richting wijst. Elke route is met een andere kleur aangegeven.

Drie routes 4 Mijl Vinkhuizen
De eerste route loopt door al het groen van Vinkhuizen, de tweede door Gravenburg en de derde maakt een lus rondom de wijk. Tijdens het experiment wordt er via de Strava app, social media en een stemming op de website van Running Coffee bekeken welke van de drie routes de populairste is. Dus aan de lopers wordt gevraagd de gelopen ronde via de app op Strava te delen of bijvoorbeeld twitteren met de hashtag zoals aangegven bij de start.

Keuze aan lopers welke 4 Mijlronde definitief blijft
Na twee maanden wordt bekeken welke route het populairst is onder de lopers. Deze wordt dan definitief aangelegd.

Voor meer informatie: http://running.coffee/routes/

Deel deze pagina