Er opuit in de meivakantie

dinsdag 23 april 2013

Er opuit in de meivakantie

Er opuit met de kinderen tijdens de meivakantie? In Groningen is ook dan, van 27 april tot en met 5 mei, van alles te doen, variërend van een filmpje pakken op het Fantastisch Kinderfilmfestival tot een middagje ponyrijden door het Groningse Stadspark.

Het eerste weekend van de vakantie, plus die maandag, is er in ForumImages het Fantastisch Kinderfilmfestival. De naam zegt al genoeg: fantastische, leuke films speciaal voor de jongste bezoekertjes. Op het witte doek verschijnen onder meer Pippi de film, Sjakie en de Chocoladefabriek en Het kind van de Gruffalo.

Een leuk uitstapje voor het hele gezin is een bezoek aan de vestiging Bourtange, waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. De vesting telt behalve een aantal winkeltjes en horecagelegenheden ook vier musea, waaronder de Kapiteinswoning waar je kunt zien hoe er in vroeger tijden geleefd werd.

Het is een hele onderneming, maar wel de moeite waard: het beklimmen van de Martinitoren. Eenmaal boven worden je inspanningen rijkelijk beloond met een fantastisch uitzicht op de stad en omgeving. De toren is 97 meter hoog en daarmee een van de hoogste van Nederland.

De allerkleinsten kunnen Groningen, of althans een deel daarvan, ontdekken vanaf de rug van een pony. Bij Ponyverhuur Stadspark kunnen niet alleen pony’s maar ook huifkarren worden gehuurd. In de buurt is ook de kinderboerderij en er is ook een grote speeltuin.

Je eigen stuiterballen maken of je eigen servies? Borden beschilderen of een eigen spel maken en spelen? Knikkerbaan bouwen, ringen of etuis ontwerpen? Je kunt het in de meivakantie allemaal doen bij De Jonge Onderzoekers in Groningen. Dagelijks open van 10:00 uur t/m 16:00 uur. Je kunt kiezen voor vrije inloop, workshops, een combinatie daarvan en … je kunt alle dagen meehelpen bouwen aan een levensgrote knikkerbaan.

Op donderdag 2 mei organiseert het Noordelijk Scheepvaartmuseum een gratis workshop voor kleine kunstenaars in de dop. De unieke tentoonstelling “From Sint-Petersburg with Love” staat centraal in deze artistieke activiteit. Onder leiding van kunstenaars Robin d´Arcy Shillcock en Frea Stuurwold kunnen kinderen zich van hun creatieve kant laten zien.

Vanaf zaterdag 27 april is de nieuwe skelterbaan in Pieterburen geopend, 2500m2 speeltuin met mega skelterbaan, springkussens, reuze trampolines, ballenbak, midget- en biljartgolfbanen. Naast Restaurant Waddengenot, Hoofdstraat 93.

www.beleef-pieterburen.nl

www.noordelijkscheepvaartmuseum.nl

www.dejongeonderzoekers.nl

www.ponyverhuur.nl

www.bourtange.nl

www.forumimages.nl

Deel deze pagina