Eerste namen Bevrijdingsfestival bekend

woensdag 26 februari 2014

Eerste namen Bevrijdingsfestival bekend

De eerste namen van artiesten die op 5 mei naar het Bevrijdingsfestival in Groningen komen zijn bekend. Sowieso de Zweedse rockformatie The Hives als de Amerikaanse indieband Augustines staan die 5 mei op het podium. Ambassadeur van de Vrijheid – de helikopteract dus - is dit jaar Douwe Bob, winnaar van de De Beste Singer Songwriter.

De heren van de Zweedse rockformatie The Hives hebben al een berg aan hits op hun naam staan, waarvan Hate to Say I Told You So misschien wel de bekendste is. Hoewel The Hives al bijna twintig jaar bestaat kwam de echte doorbraak in Nederland in 2000 met het album Veni Vidi Vicious dat vol staat met ijzersterke dansbare gitaarnummers. Gedurende de afgelopen jaren is de band met nóg vier succesvolle albums onverslaanbaar gebleken en heeft het met optredens op onder andere Lowlands, Pinkpop, Werchter en Glastonbury een waanzinnige live-reputatie weten op te bouwen.

De indierock band Augustines (voorheen We Are Augustines) ontstond in 2009 in New York. Hun debuutalbum Rise Ye Sunken Ship gooide hoge ogen bij de pers en werd in 2011 uitgeroepen tot beste alternatieve album door iTunes. Het album, onder andere sterk beïnvloedt door de dood van de broer van zanger Billy McCarthy staat vol persoonlijke nummers. Opvolger Augustines is duidelijk optimistischer, maar nog steeds herkenbaar door de uitgesproken, energieke sound die doet denken aan een combinatie van Dry the River, The National en Hold Steady. 

Het Bevrijdingsfestival vindt traditioneel plaats in het Stadspark.

www.bevrijdingsfestivalgroningen.nl

Deel deze pagina