Donald Duck viert verjaardag in Stripmuseum Groningen

woensdag 26 september 2012

Donald Duck viert verjaardag in Stripmuseum Groningen

Het weekblad Donald Duck bestaat dit jaar zestig jaar en dat wordt gevierd met een tentoonstelling in het Stripmuseum in Groningen. De expositie over het weekblad is nog te zien tot en met 13 januari.

In de tentoonstelling ‘De Geschiedenis van Donald Duck’ is onder andere aandacht voor het verleden van de eend. Ook zijn er originele tekeningen te zien van de vele tekenaars die hebben meegewerkt aan het weekblad.

Speciaal voor de expositie is een gedeelte van het museum omgetoverd tot Duckstad. Uiteraard zijn ook Donald Duck, Katrien Duck, Guus geluk, Kwik, Kwek en Kwak, Oom Dagobert en Willie Wortel van de partij. Fans kunnen met deze inwoners op de foto, meedoen aan de Guus Geluk-loterij en zich verkleden bij de kledingkast van Katrien. Er zijn ook workshops waarin de deelnemers leren hoe je Donald Duck moet tekenen en in de werkplaats van Willie Wortel kan geknutseld worden.

Ook in de vaste collectie van het Stripmuseum komen allerlei striphelden voorbij, waaronder Suske en Wiske, Kuifje en Olivier B. Bommel, maar ook SpongeBob Squarepants, Dora en S1ngle. In het draaiende theater kunnen bezoekers alles over hun striphelden te weten komen.

www.stripmuseumgroningen.nl
 

Deel deze pagina