Dolf Jansen en Prem Radhakishun spreken op Vrijheidscolleges in Groningen

woensdag 01 februari 2017

Dolf Jansen en Prem Radhakishun spreken op Vrijheidscolleges in Groningen

Cabaretier Dolf Jansen en TV-persoonlijkheid Prem Radhakishun komen spreken op de Vrijheidscolleges in Groningen. De Vrijheidscolleges zijn een jaarlijkse serie lezingen met de ‘Vier Vrijheden’ van Roosevelt als thema.

Dolf Jansen gaat in zijn college met de nodige humor het onderwerp ‘Vrijheid van Meningsuiting’ te lijf. Hij staat stil bij de verantwoordelijkheid die vrijheid met zich meebrengt: jouw eigen vrijheid kan namelijk alleen bestaan als je een ander ook zijn vrijheid gunt.

Prem Radhakishun gelooft in de absolute vrijheid van meningsuiting en komt regelmatig in botsing met opponenten. Waar ligt de grens van deze vrijheid en mag je andere mensen kwetsen ten faveure van deze vrijheid? 

De lezing van Prem Radhakishun staat op de agenda voor zondag 30 april om 16:00 uur, in het Groninger Forum, locatie Hereplein. Dolf Jansen spreekt in het Stadspark tijdens Bevrijdingsfestival Groningen, op vrijdag 5 mei om 11:00 uur.

Reserveren voor de lezingen kan vanaf maandag 13 maart. De Vrijheidscolleges in Groningen worden georganiseerd door Stichting Vrijheidscolleges en Bevrijdingsfestival Groningen, in samenwerking met Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen en het Groninger Forum.

www.vrijheidscolleges.nl
www.bevrijdingsfestivalgroningen.nl

Deel deze pagina