Dansacademie Noord-Nederland in het Groninger Museum

dinsdag 26 januari 2010

Dansacademie Noord-Nederland in het Groninger Museum
Op vrijdag 29 januari a.s. geeft de Dansacademie Noord-Nederland in het Groninger Museum een bijzondere voorstelling. De choreografie is geïnspireerd op de huidige tentoonstelling in het museum van het modedesigners- duo Bernhard Willhelm en Jutta Kraus.

De voorstelling in het museum is het resultaat van een vaste samenwerking. Dansacademie Noord-Nederland is onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen en de Hogeschool Dansacademie Lucia Marthas in Amsterdam.

De academie heeft een geheel eigen aanpak, waarbij de relatie tussen de opleiding en het werkveld centraal staat. Het Groninger Museum hecht meerwaarde aan deze samenwerking, vanwege het educatieve aspect en biedt door een kruisbestuiving als deze een bijzonder podium voor diverse kunstdisciplines. De dansacademie vormt samen met het Prins Claus Conservatorium de School of Performing Arts van de Hanzehogeschool Groningen.

De voorstelling is 29 januari a.s. te zien van 20.00 tot 21.00 uur in het auditorium. Bezoekers hebben met uitzondering van de entree gratis toegang.

www.groningermuseum.nl

Deel deze pagina