CBK Groningen presenteert twee zomerexposities

woensdag 27 juni 2012

CBK Groningen presenteert twee zomerexposities

Het Centrum voor Beeldende Kunst (CBK) Groningen presenteert in de zomermaanden twee nieuwe tentoonstellingen. In de Der Aa-kerk vindt van 13 juli tot en met 23 augustus de jaarlijkse expositie ‘Nieuwe Uitleenschatten’ plaats en in het CBK zelf is tot en met 23 september een expositie van beeldend kunstenaar en ontwerper Frank Havermans te zien.

Nieuwe Uitleenschatten wordt georganiseerd in samenwerking met SBK Amsterdam en toont, verdeeld over drie presentaties van elk twee weken, recent werk van in totaal 33 gerommeerde én startende kunstenaars. Van schilderijen en tekeningen tot installaties en fotografie. In iedere presentatie is er bovendien een multimedia presentatie van een startende kunstenaar uit het noorden des lands.

De tentoonstelling van Frank Havermans toont een overzicht van diens oeuvre, met als eyecatcher een zes meter hoge ‘uitkijktoren’ die bezoekers kunnen beklimmen. Havermans is gefascineerd door dergelijke constructies. Zijn werk begeeft zich bijna altijd op het snijvlak van kunst en architectuur: sculpturaal én functioneel. Met zijn werk won hij de BNI Publieksprijs en de Houtarchitectuurprijs. Ook was hij genomineerd voor onder andere de prestigieuze Prix de Rome. Havermans’ werk is in binnen- en buitenland te vinden.

Voor het programma van Nieuwe Uitleenschatten of informatie over andere activiteiten van het CBK Groningen: www.cbkgroningen.nl.
 

Deel deze pagina