Boek verschenen over Middag-Humsterland

woensdag 30 juni 2010

Boek verschenen over Middag-Humsterland
Er is een nieuw boek verschenen over een uniek stukje Groninger landschap: ‘Middag-Humsterland - kroniek van een noordelijk landschap’.

In het kader van het verschijnen van het boek is er in museum het Wierdenland in Ezinge een expositie te zien van foto’s uit het boek en 25 karakteristieke boerderijen in Middag-Humsterland. Het gaat om foto’s van René-Frank Granaada.

De expositie zal tot 18 oktober in het museum te zien zijn. Het boek wordt uitgegeven door Boekhandel Uitgeverij Godert Walter in Groningen.

Middag-Humsterland is in 2005 aangewezen als Nationaal Landschap. Een unieke titel: in Nederland hebben maar negentien andere gebieden deze titel gekregen. Middag-Humsterland ligt ten noordwesten van Groningen en is een van de oudste cultuurlandschappen van Nederland. Het gebied kenmerkt zich door wierden, dijken en kwelders en het onregelmatig patroon van landbouwgronden. In de weilanden liggen verheven boven het land eeuwenoude boerderijen, diverse borgen en kerken. Niet voor niets was landschap een geliefd onderwerp van de schilders van De Ploeg.

www.middaghumsterland.nl

 

Deel deze pagina