Binnenstadwandeling: Groningen in Oorlogstijd

woensdag 25 april 2012

Binnenstadwandeling: Groningen in Oorlogstijd

In de binnenstad van Groningen staan 4 en 5 mei drie wandelingen op het programma met als thema ‘Groningen in Oorlogstijd’. De wandelingen worden verzorgd door VVV gids Koos Lammerts. Hij leidt de wandelaar langs de sporen van de strijd in de Tweede Wereldoorlog. De route komt langs locaties in de stad waar bijvoorbeeld grote verwoestingen zijn geweest of waar in de oorlog iets bijzonders is gebeurd.

Lammerts heeft de bevrijding van Groningen als jong kind meegemaakt. Hij heeft zich altijd al geïnteresseerd in de verhalen over de oorlog en de bevrijding. Tijdens de wandeling praat Lammerts onder andere over de plek waar de Duitse commandant zich aan de geallieerde troepen heeft overgegeven en het ongeval waarbij een Canadese tank een huis binnen reed.

De wandeling op vrijdag 4 mei start om 13.00 uur en op zaterdag 5 mei om 11.00 uur en 14.00 uur. Startpunt van de wandelingen is de VVV-winkel op de Grote Markt. De wandelingen onder leiding van de gids kosten € 7,00 per persoon . De route neemt ongeveer twee uur in beslag. Opgave voor de wandeling kan telefonisch: 0900-202 30 50 (€0,15 pm) of per mail op info@vvvgroningen.nl
 

Deel deze pagina