Bijzondere beeldententoonstelling rond Lauwersmeer

woensdag 25 juli 2012

Bijzondere beeldententoonstelling rond Lauwersmeer

Op veertig plekken rondom het Lauwersmeer zijn komende drie jaar beelden te zien van kunstenaar Hein Mader. Het gaat om stalen, stenen en houten beelden die zich met hun vloeiende vormen moeiteloos voegen in het ruige landschap van één van Nederlands meest uitzonderlijke natuurgebieden. De tentoonstelling, zowel in de openlucht als binnen, heeft de naam ‘Collectie Mader Lauwersmeer’ en bestaat uit tachtig beelden.

In 2011, het jaar dat Mader overleed, telde zijn collectie eigen werk ruim 200 beelden. Het was zijn wens de collectie bijeen te houden en de beelden tentoon te stellen op een plek waar ze door iedereen bekeken en aangeraakt zouden kunnen worden.

Het Lauwersmeer is de plek bij uitstek voor de beelden van Hein Mader. Het Nationaal Park Lauwersmeer, één van Nederlands meest uitzonderlijke natuurgebieden, is de juiste omgeving voor de natuurlijke en vloeiende vormen van de beelden. De ruigheid en eigenheid van het gebied en de open ruimte zijn het perfecte decor voor deze kunstwerken.

De beelden kunnen gedurende drie jaar in de regio bezocht, gezien en bewonderd worden. Met de reisgids die speciaal voor de tentoonstelling is gemaakt, kan de bezoeker één of meerdere routes samenstellen. De gids laat de bezoeker bovendien kennismaken met de geschiedenis en de natuur van het gebied en uiteraard ook met de man achter de beelden. De gids bevat dan ook bijdragen van dierbaren, vrienden en collega’s, korte anekdotes uit zijn leven en foto’s van de beeldhouwer en van zijn werk.

www.collectiemader.nl
 

Deel deze pagina