Bevrijdingsfestival: 100.000 bezoekers richting Stadspark

woensdag 25 april 2018

Bevrijdingsfestival: 100.000 bezoekers richting Stadspark

Jaarlijks weten zo’n 100.000 mensen de weg naar het Bevrijdingsfestival in het Groningse Stadspark te vinden. Niet zo gek: verspreid over het hele park zijn er meerdere podia, tientallen artiesten en activiteiten voor jong en oud. Het hoofdpodium wordt dit jaar beklommen door onder andere Triggerfinger, Ronnie Flex & Deuxperience en 2manydjs.

Ook Aurora, De Likt, Durand Jones & The Indications en Ten Years Today, Jungle by Night en Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox staat geprogrammeerd op de main stage.

Op verschillende plekken in het park vind je 5 mei in totaal zes podia. Behalve de main stage zijn dan onder andere Podium Noord, Local Heroes en Dansen bij de Bus. Bij de eerste twee zijn het vooral lokale en regionale artiesten die een optreden geven. Zin om lekker te swingen? Dan moet je bij Dansen bij de Bus zijn. Stilstaan is hier geen optie!

In tegenstelling tot voorgaande jaren is er dit keer geen Informatiemarkt, waar allerlei maatschappelijke organisaties zich konden presenteren. Wel is er ook dit jaar natuurlijk weer de Kids Area, speciaal voor de allerkleinsten.

En geen zin in drukte, maar vind je het wel belangrijk stil te staan bij vrijheid? Kom dan op 5 mei naar de workshop Tai Chi. Om 9u00 's ochtends, voor aanvang van het reguliere festivalprogramma, kun je bij podium Weide Wereld in alle rust deze Chinese bewegingskunst ervaren.

Deel deze pagina