Beleef en ervaar Hanzestad Groningen

maandag 27 juli 2009

Beleef en ervaar Hanzestad Groningen
2009 is uitgeroepen tot Hanzejaar. Hanzestad Groningen herleeft de Hanzeperiode met het éénmalige maritieme evenement Van Kogge tot Coaster. Het evenement vindt plaats van 7 tot en met 16 augustus in de binnenstad van Groningen, rondom de Hoge en Lage der A en het Noordelijk Scheepvaartmuseum. In dit kader organiseert VVV Groningen in augustus een viertal begeleide Hanzewandelingen door de stad.

Het handels- en samenwerkingsverband de Hanze was een verbond van kooplieden dat op de routes naar verre oorden samenwerkte en ook bescherming zocht voor rondzwervende bendes en rovers. Groningen sloot zich in de veertiende eeuw aan bij het Hanzeverbond. Sporen van deze tijd zijn soms niet meer overduidelijk aanwezig maar voor de oplettende wandelaar valt er toch nog heel wat te ontdekken!

Geïnteresseerd? Loop dan op 7, 8, 14 en 15 augustus mee met de Hanzewandeling begeleid door een deskundige gids en ervaar en beleef de tijd van de Hanzegeschiedenis van Groningen.

De Hanzewandelingen worden verzorgt onder begeleiding van een professionele gids en duren ongeveer 1,5 uur. De wandelingen starten bij de VVV Groningen aan de Grote Markt om 13.00 uur. De kosten bedragen € 4,00 per persoon. Aanmelden kan via de VVV Groningen: 0900-2023050 of info@vvvgroningen.nl
 

Deel deze pagina