Aftrap Zomerstad tijdens ZomerWelVaart

donderdag 27 juli 2017

Aftrap Zomerstad tijdens ZomerWelVaart

Niemand minder dan kinderburgemeester Javano Zwiers verricht vrijdag 28 juli de openingshandeling van Zomerstad. Onder de noemer Zomerstad staat er nog tot en met 13 augustus een hele reeks leuke kinderactiviteiten op het programma. Wetenschappelijke proefjes doen, stoepkrijten of springen tot je erbij neervalt op een springkussen; het kan deze zomer allemaal in Groningen.  

De aftrap van Zomerstad is vrijdag 28 juli tijdens het maritieme zomerfestival ZomerWelVaart. Na de openingshandeling door de kinderburgemeester kunnen de kinderen een bezoek brengen aan de Kamper Kogge, een oud handelsschip dat net een piratenschip is. Op het Kidsplein zijn allerlei leuke activiteiten.

Programma

Tijdens Groningen on Air, op 30 juli, wordt de Grote Markt omgetoverd tot een groot springkussenparadijs. En ook in de dagen en weken daarna is er nog van alles te doen: kinderen kunnen hun creativiteit kwijt met onder andere stoepkrijtkunst tijdens Kunst op Straat, werken aan hun acteertalent tijdens Toneelstuk in één dag of een kijkje in de keuken nemen van verschillende bedrijven in de binnenstad.

Voor de nieuwsgierige kinderen zijn er tal van wetenschappelijke proefjes te doen tijdens Proefjes die Boem doen! en Explico Kids. De Vismarkt is het middelpunt gedurende deze twee weken. De Zomerstad Centraal container is het informatie- en verzamelpunt en fungeert als één van de activiteitenlocaties.

Op zondag 13 augustus wordt Zomerstad afgesloten met Oud en Nieuw Hollandsche spelletjes, een bonte optocht door de hele binnenstad en een barbecue op de Vismarkt.

Zomerstad is van 28 juli tot en met 13 augustus en gratis te bezoeken. De activiteiten vinden plaats tussen 12.00 – 17.00 uur.

www.zomer.groningen.nl/zomerstad

Deel deze pagina