Wandeling langs sporen van de strijd in het kader van '70 jaar bevrijding'

Wandeling langs sporen van de strijd in het kader van '70 jaar bevrijding'

VVV Groningen organiseert op vrijdag 10 en zaterdag 11 april een bijzondere wandeling  door de Groningse binnenstad met het thema ’70 jaar bevrijding’.

De wandeling ’70 jaar bevrijding’ wordt verzorgd door VVV gids Koos Lammerts. Hij leidt de wandelaars langs de sporen van de strijd in de Tweede Wereldoorlog. De route komt langs locaties in de stad waar bijvoorbeeld grote verwoestingen zijn geweest of waar in de oorlog iets bijzonders is gebeurd. Koos Lammerts heeft de bevrijding van Groningen als jong kind meegemaakt. Hij heeft zich altijd al geïnteresseerd in de verhalen over de oorlog en de bevrijding. Tijdens de wandeling praat Lammerts onder andere over de plek waar de Duitse commandant zich aan de geallieerde troepen heeft overgegeven en het ongeval waarbij een Canadese tank een huis binnen reed.
 

De wandeling “Groningen in Oorlogstijd” start op vrijdag 10 april om 13.00 uur en op zaterdag 11 april om 14.00 uur. Startpunt is de VVV-winkel op de Grote Markt. De wandeling onder leiding van de gids kost €7,00 per persoon. De route neemt ongeveer twee uur in beslag. 

Deel deze pagina