Pasen in Groningen

Pasen in Groningen

Op en rondom de Paasdagen – dit jaar op 5 en 6 april – wordt er in Groningen van alles georganiseerd. Het begint al op Goede Vrijdag met de jaarlijkse Bloemenjaarmarkt. In de dagen erna zijn er verschillende Paaswandelingen of kan er geknuffeld worden met ezels. 

Bloemenjaarmarkt

De binnenstad van Groningen wordt ook dit jaar op Goede Vrijdag, 3 april, omgetoverd tot de grootste bloemen- en plantenmarkt van Noord-Nederland. De Bloemenjaarmarkt vindt traditioneel plaats op de laatste vrijdag voor Pasen.

 

Diezijn leuk! én handgemaakt markt 

Op de 2e paasdag vindt de 10e editie plaats van de Diezijn Leuk! markt. Op 6 april zullen er zo'n 100 stands te vinden zijn op de Vismarkt. Diezijn leuk! is een markt met allerlei unieke, originele en handgemaakte producten. Maar ook de gelegenheid om geïnspireerd te raken en leuke hobby materialen aan te schaffen en natuurlijk is er ook plek voor andere rariteiten, creatief hergebruik, vintage en retro artikelen.

 

Ei Ei Westerkwartier

Op Paasmaandag bruist het Westerkwartier van de activiteiten tijdens het typische Paasevenement ‘Ei ei Westerkwartier’.

Een struisvogelboerderij, een kaasboerderij, een camping, een Ezelpark, een restaurant; je kunt het zo gek niet bedenken of het heeft deze paasmaandag de deuren open voor het publiek. Zo kun je dus knuffelen met ezels, alvast in de vakantiestemming komen op de camping of je juist culinair in de watten laten leggen. Er staan nog veel meer activiteiten op het programma voor deze paasmaandag. 

 

NNO brengt Matthäus Passion

Geen Pasen zonder de Matthäus Passion. Het Noord Nederlands Orkest (NNO) betreedt op 2 en 3 april het podium van De Oosterpoort om deze indrukwekkende compositie ten gehore te brengen.

Govert Jan Bach, familie van de componist, kenner van zijn oeuvre en maker van het Luisterboek ‘Mattheus Passion’ (nummer 1 van de topvijf Klassiek) geeft een inleiding bij dit populaire meesterwerk. 

 

Fantastisch Kinderfilm Festival in Groninger Forum

Ze omschrijven zichzelf als het ‘vrolijkste kinderfilmfestival van het voorjaar’. Er is maar één manier om erachter te komen of dat echt zo is: zelf gaan! Het Fantastisch Kinderfilm Festival 2015 staat op 4,5 & 6 april op het programma in het Groninger Forum. 

 

Wandeling rond kerk van Kropswolde

De Stichting Oude Groninger Kerken organiseert tweede Paasdag maandag 6 april een begeleide Paaswandeling rond de eeuwenoude kerk van Kropswolde. Eerst wordt de kerk bekeken en daarna wordt er gewandeld. Uit documenten blijkt dat hier in 1350 al een kerk stond. De huidige kerk is van 1778. Het programma wordt afgesloten met een kort (barok)concert in de kerk.

 

Wandeling: De grandeur van Groningen

Onder de noemer ‘De Grandeur van Groningen’ vindt maandag 6 april (tweede Paasdag) een stadswandeling plaats langs onder andere de herenhuizen en villa’s aan het Zuiderpark. De wandeling wordt georganiseerd door Paulien Excursions.

Deel deze pagina