Gondelvaart Appingedam

Gondelvaart Appingedam

Een lint van versierde en prachtig verlichte pramen, vlotten, boten en opduwers maken een ronde door het oude centrum van Appingedam.

De traditionele Gondelvaart van Appingedam over het Damsterdiep. Op vrijdag 23 augustus om ca. 21.00 uur gaat de 24e Gondelvaart van start!

In 1994 is de eerste Gondelvaart begonnen en is inmiddels een echte traditie in Appingedam geworden, dat jaarlijks duizenden toeschouwers trekt. Langs de boorden van het water in Appingedam is volop ruimte om gratis te genieten van de sfeervolle bootjes en grotere versierde vlotten.

Historie gondelvaart Appingedam
In 1994 is de Gondelvaart te Appingedam aan de Fivelkade van start gegaan. Deze start- en finishplaats voor het huis van de grondlegger Eddy Folkers werd al spoedig in de jaren erna echt te klein door het al maar groeiende aantal deelnemers. Het voormalige Brons terrein naast het Bronsmuseum bood uitkomst; een groter terrein, een langere kade, alle vaartuigen lagen daar klaar voor de start, de laatste jaren zelfs dubbel aangemeerd...

In 2019 is het de 24ste maal dat de verlichte en van voorstellingen voorziene gondelvaart door de wateren van Appingedam word georganiseerd. Dit jaar vertrekt de stoet vanuit de Groeve nabij de trailerhelling. Via het Nieuwe Diep en het Damsterdiep wordt een volledig rondje Appingedam gedaan. De stoet bestaat uit een serie vlotten dat getrokken wordt door historische sleepboten aangevuld met deelnemers die met hun eigen boot/voorstelling komen. De Gondelvaart in Appingedam is nog steeds een evenement dat door een aantal geestdriftige hobbyisten georganiseerd wordt. Samen met alle vrijwilligers, sponsoren én deelnemers wordt keer op keer een gondelvaart gebracht die gezien mag worden!